Sikkerheds tjek

Er der styr på it sikkerheden i virksomheden. Bliver den løbende gennemgået af nøglepersoner, som har ansvaret for at IT i virkomheden. Sikkerhed er ikke noget man engang tager stilling til og bagefter glemmer alt om det.
Sikkerhed er noget der løbende skal vurderes, da virksomhedens trusselbillede løbende ændre sig, i takt med de nye teknologier der tages i brug.

Der er mange måeder at gribe sikkerhed an på. Nogen virksomheder vælger at have deres IT internt i huset, andre vælger at gøre brug af de services der findes online, som også er kaldt Cloud Services. Det er også muligt at kombinere de 2 ting, så man benytter online services, imens man holder nogen ting inde i huset. Disse valg er meget individuelle, alt efter hvad der passer ind i virksomheden. Fælles for dem alle er, at man husker at tænke over de sikkerhedsmæssige konsekvenser det ene eller det andet valg kan have.

Vi beskeftiger os med sikkerhed hver dag, da det indgår i vores daglig drift i forbindelse med hosting, samt software udvikling.
Derfor har vi oparbejdet en masse viden om hvad man som bruger af IT skal være opmærksom på, når det efterhånden bruges i mange arbejdsprocesser i virksomheden.

Her er en række spørgsmål man kan stille internt i virksomheden, for at øge opmærksomheden på netop it-sikkerhed.

  1. Hvem har ansvaret for sikkerheden
  2. Bliver sikkerheden løbende revurderet ( min. en gang om året )
  3. Laves der en riskovurdering af de trusler der måtte være

Når man spørger om sikkerheden er i orden, er svaret typisk, at det er den.
“Vi har ikke noget at skulje alligevel” – Er svaret mange gange.
Svaret afhænger selvfølgelig af hvilken type virksomhed man har fat i.
Hvis virksomheden ikke har IT som deres kernekompetance, er det tit den udmelding vi høre.

Mange gange er det holdningen, fordi man ikke har tænkt eller ved hvilke konsekvenser det kan have for virksomheden, hvis der pludselig er udvekommende gæster der lytter med på telefonsamtalerne. Læser de emails der bliver sendt til kunderne, får adgang til arbejdstegninger, intern dokumentation eller adgang til netbanken.

Vi vil rigtig gerne hjælpe med at give et indblik i hvad man kan gøre, for at højne sikkerheden, samt hjælpe med at eksekvere de handlinger der skal til, for at forbedre sikkerheden.

Giv os et ring eller send en mail og lad os få et møde. Det er ganske gratis og uforpligtingende!